Jämtlandstriangeln

Sverige är ett land med väldigt mycket storslagen och orörd natur där man snabbt kan förlora sig i dess olika landskap. Triangeln blev snabbt en populär vandring för alla svenskar som ville testa på att vandra och upptäcka unika områden i landet. Majoriteten av vandringen sker på ganska platt terräng vilket gör att man enkelt kan ha med sig barnen på vandringen eller hunden. Att leden sedan går mellan tre ganska stora fjällstationer där man har möjligheten att sova i säng och laga mat i lugn ro gör det även till en perfekt vandring för oerfarna.

Storulvån till Sylarna

Storulvån är den största av de tre fjällstationerna och det är platsen där du börjar din vandring oavsett vilket håll du väljer att gå sedan. Till Storulvån tar du dig enkelt med både bil och buss då det finns bra vägar som leder dig hit. Sedan har du möjligheten att antingen bo i något av fjällstationens alla rum, eller utnyttja deras camping platser för att slå upp tältet på. Förutom att fjällstationen har två stora kök där man kan laga sin egen mat finns här även en restaurang där man kan äta frukost, lunch och middag. Kostnaden för att bo och äta här brukar hållas ganska låg i jämförelse med andra restauranger, så du behöver inte vinna på Megalotto för att avnjuta deras mat. Från Storulvån är det sedan vanligast att man börjar sin vandring mot Sylarna då denna delen är plattast och därmed en bra uppvärmning inför resten av vandringen eftersom vägen mot Blåhammaren är väldigt kuperad.

Sylarna till Blåhammaren och sedan hem

climbing with dogSylarnas fjällstation ligger en bit upp mot bergen och är sedan omringad av en rad mindre toppar samt Sylarnas topp. Sylarna är en av de sydligaste glaciärerna vi har i Sverige och det passar sig perfekt att ta en dagsutflykt upp till toppen. Toppen sträcker sig sedan mellan Sverige och Norge, vilket gör att det ibland dyker upp en del besökare på fjällstationen från Norge. Vandringen till Blåhammaren är sedan lite mera kuperad där man halvvägs får ta sig upp på lite högre höjder, där du kan se ut över stora delar av Jämtlandsfjället. Blåhammarens fjällstation är sedan den fjällstation i triangeln som ligger på högst höjd och som dessutom har Sveriges högst belägna restaurang på 1080 meter över havet. Genom att boka bord här kan du få avnjuta en fin trerätters middag med viss underhållning. Läs mer om platserna och vad restaurangerna har att erbjuda genom att besöka fjällstationernas egna hemsidor.